Tør du tro på dig selv?

Find din drøm

Vejen hen imod ens drøm kan skifte retning flere gange. Det kan skyldes, at selve drømmen ændre sig. Og det er her, at man ikke må blive bange for at udfolde sig. Tage chancer. Og prøve nye ting. For i sidste ende handler det om at finde den helt rigtige drøm – for dig.

 

Du sidder måske med følelsen af, at noget mangler. Måske føler du, at dagligdagen er kørt fast. Og at du ingen vegne kommer. Du vil måske noget mere eller noget helt andet. Men du forbliver i din situation, fordi det er den sikre løsning. Den nemme løsning. Her er det vigtigt at lytte til dit indre. Lade det fortælle dig, hvad du faktisk ønsker dig og drømmer om. Det kan være grundstenen til din lykke og en ny hverdag med ny karriere, mere fritid, mindre stress, nye vaner eller noget helt andet.

 

Det kan være utroligt svært at tro på, at det kan blive anderledes. Og bedre. Fordi tvivlen alt for ofte skyller ind over os. Den sætter en stopper for, at vi tager springet. Og stoler på os selv. Men det er så vigtigt, at vi ikke svigter os selv.

 

Så stil dig selv disse spørgsmål:

  • Er du glad?
  • Er du tilfreds med tilværelsen og personen i spejlbilledet?
  • Føler du, der mangler noget i dit liv?
  • Hvad brænder du for?

Ovenstående er kun en start. Men en god start. For man er nødt til at være bevidst om, at noget er galt, før man kan gøre noget.

 

For mit eget vedkommende har jeg haft en følelse af at sidde fast i snart alt for mange år. Jeg har følt mig malplaceret og været meget i tvivl om, hvad jeg ville. Hvad jeg ønskede. Men mest af alt har jeg været bange for at tage springet ud i noget nyt. Fordi jeg ikke på forhånd kan se, hvordan det hele ender.

 

Jeg fik stress sidste efterår. Og stressen blev faktisk starten på en rejse, der har givet mig svar på, hvad der gør mig glad. Det viste sig bl.a. at være læsning – gerne i naturen, når vejret tillader det. Det var også her, jeg første gang tog et lille hop ind i fremtiden og tilmeldte mig et online-skrivekursus. Både ved skrivning og læsning kan jeg fordybe mig. Smide hverdagen væk. Og gemme mig i min egen lille osteklokke. Her har jeg det godt!

 

Forfølg din drøm

Du ved nu, hvad du drømmer om. Men hvordan kommer du hen til drømmen? Det er nu, du skal undersøge, hvilke muligheder der er, og beslutte, hvilken du skal vælge. Og det er en svær proces. For mulighederne er mange og ikke alle passer ind i dit liv og din dagligdag. Sæt dig ned, tag ja-hatten på og se mulighederne som positive udfordringer. Se det som et eventyr.

 

Din drøm bliver først virkelig den dag, du gør noget. Når du kender dine muligheder, skal du derfor træffe et valg og udarbejde en plan. For med en plan i hånden har du et udgangspunkt for din rejse hen imod drømmen. Planen behøver ikke at være voldsomt detaljeret; skriv evt. bare hvilken måned, du vil sige op, starte på en uddannelse eller lignende.

 

Det er hårdt arbejde. Og der findes ingen smutveje. Men forestil dig, at din drøm går i opfyldelse. Din tillid til dig selv lønner sig, og dit værk lykkedes. Hvilken følelse fornemmer du breder sig i kroppen? Lykkefølelse? Stolthed? Disse følelser kommer allerede den dag, du beslutter at forfølge drømmen.

 

Jeg brænder for at skrive, blive hørt og læse mange bøger. Men det, der er vigtigst for mig lige nu, er at udvikle mine skrivefærdigheder, så jeg kan lære at skrive godt. Jeg har valgt at starte på skolebænken igen til januar for at skabe flere muligheder. Jeg kender ikke mit endelig mål endnu. Måske bliver jeg journalist, måske forfatter, redaktør eller noget helt andet, inden for bogstavernes verden. Ved at starte på skolebænken sørger jeg samtidig for, at jeg får mere tid til at skrive. Jeg har en blog, hvor mine tanker kommer ud, og jeg har desuden et mål om at skrive en bog færdig inden udgangen af næste år.

 

Sæt dit mål. Og find ud af, hvordan det kan hænge sammen med din hverdag. Jeg har besluttet at tage en uddannelse. Og du tager sikkert et andet valg. På baggrund af dine lyster og dine muligheder. Det hele handler om dine drømme.

 

En ny tankegang

Det kan være ekstremt svært at vænne sig til en ny tankegang. En tankegang, hvor man husker sig selv og både lytter til og stoler på sit indre. Det sker ikke fra den ene dag til den anden. Det tager lang tid. Men jeg er sikker på, at du er omringet af mennesker, som tror på dig. Måske mangler du bare et lille skub i den rigtige retning. Så du kan finde din indre styrke. Din indre tro, på dig selv.

 

Der vil altid være en konsekvens af de valg, du træffer. Men det er ikke nødvendigvis negativt. Tværtimod. Det vil påvirke din omgangskreds, når du træffer et valg, som gør dig glad. Smil og glæde smitter lige så meget som surhed gør. Så hvorfor ikke vælge det positive?

 

Du vil altid møde mennesker, som sætter spørgsmålstegn ved dine valg. Som opfører sig bedrevidende og sender usikkerhed i din retning. Men deres mening bør være ligegyldig. De kan ikke vide, hvordan du har det indeni. Og det kan også være svært at sætte ord på.

 

Husk her på dem, som støtter dig og tror på dig. Den vigtigste mening er dog din egen. Stå fast ved dit valg. Tro på dig selv. Du har en plan. Den er ikke skridsikker, men den viser vejen til dit eventyr. Et eventyr, du selv er herre over. Det er modigt at tage ansvar for sin lykke.

 

Min situation er, at jeg på nuværende tidspunkt er lønmodtager. Jeg skal derfor opsige mit job, og det synes jeg er meget svært og hårdt, fordi jeg både har gode kollegaer og en dejlig chef. Men jeg er nødt til at forfølge min drøm. Jeg føler, at jeg svigter min chef, men for nyligt gik det op for mig, at jeg har svigtet mig selv endnu længere. Og selvom den viden hjælper lidt, så er jeg stadig meget ubekvem ved situationen. Desuden skal jeg til at leve af SU og min bedre halvdels indkomst. Det har jeg det også lidt svært med, fordi jeg er vant til at klare mig selv, og følelsen af at stå på egne ben nu forsvinder. Så det at træde ind i mit eventyr giver mere end én udfordring.

 

Jeg er også stadig usikker. Ikke på min drøm, men på andres forventninger til, hvordan jeg klarer det. Og tvivlen om, hvorvidt jeg kan klare det, rammer da også mig en gang imellem. Alligevel stoler jeg på mit valg. Fordi det føles rigtigt hver gang, jeg giver mig i kast med det. Jeg glæder mig til, at mit eventyr går i gang. Med fokus på mig.

 

Grib chancen

Jeg vil gerne give et sidste råd med på vejen: Grib chancerne, når de er der, og udfordre dig selv.

 

Jeg har gennem den senere tid udfordret mig selv til at deltage i arrangementet Skriv i Nutid, besøge Herlufsholm Fantasy Bogmesse og tilmelde mig National Novel Writing Month. Jeg havde mange kvaler ved dette. Men jeg overvandt frygten og endte med at deltage aktivt og få fed respons på mine ideer til Skriv i Nutid og med at blive motiveret og inspireret af at snakke med forfattere på Herlufsholm.

Intet er umuligt – blot dit hjerte er med!

 

Skrevet af Henriette L. Steffensen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *